Hoe vind je geschikte dining tuinstoelen?


Wat zorgt nu meer voor het ultieme zomergevoel dan heerlijk buiten eten in de zon? Met een set comfortabele dining tuinstoelen geniet je iedere maaltijd van de dag van het buitenleven. Maar waar let je nu op bij de aanschaf van een set dining tuinstoelen? En welke stoelen zijn het meest geschikt voor jouw tuin of terras? In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van dining tuinstoelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over welke materiaalsoort, welke maat, en welke vorm dining tuinstoelen je wilt. Hopelijk heb je na het lezen van deze blog hier een beter idee van.

Dining tuinstoelen van het juiste materiaal
Er zijn vandaag de dag dining tuinstoelen te koop in allerlei materiaalsoorten. Wicker, aluminium en teakhout zijn voorbeelden van veel gebruikte materialen. Hieronder volgt een korte opsomming van de voordelen en nadelen van dining tuinstoelen van elk van deze materialen.

Aluminium
• Licht van gewicht, hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen
• Bestand tegen regen en roest, hierdoor kunnen de stoelen het hele jaar buiten staan
• Neemt de temperatuur van de buitenlucht aan
• Onderhoudsarm

Wicker
• Onderhoudsarm
• Licht van gewicht, hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen
• Verschillen nogal qua kwaliteit, de ene wicker tuinstoel is de andere niet
• Kunnen verkleuren en verslappen
• Luxe uitstraling en zijn zeer stevig

Teakhout
• Natuurlijke mooie uitstraling waardoor ze zeer chique ogen
• Zeer duurzaam
• Regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven en de kleur te behouden
• Kan goed tegen wind en regen, hierdoor kunnen ze het hele jaar door buiten staan
• Zijn sterk, deuken of krassen niet snel
• Makkelijk te repareren

Verschillende typen dining tuinstoelen
Er bestaan verschillende typen dining tuinstoelen. Zo bestaan er dining tuinstoelen die vooral gericht zijn op gebruiksgemak, maar ook modellen die vooral gericht zijn op comfort of sierlijkheid. Hieronder volgt een korte greep uit de verschillende typen tuinstoelen.

Inklapbare dining tuinstoelen
Heb je niet al te veel ruimte tot je beschikking maar wil je toch een set mooie dining tuinstoelen? Dan zijn inklapbare dining tuinstoelen echt iets voor jou! Daarnaast zijn deze klapstoelen zeer handig wanneer je regelmatig familie over de vloer hebt, feestjes geeft, of gezellig gaat borrelen met vrienden. Doordat deze klapstoelen weinig ruimte in nemen kun je er namelijk altijd een aantal op voorraad hebben staan in een schuur of garage. Zo tover je in een mum van tijd behoorlijk wat extra zitplaatsen tevoorschijn. Daarnaast zijn deze soort dining tuinstoelen zeer licht van gewicht en kun je ze gemakkelijk weer opbergen wanneer je liever wat meer staanplaatsen creëert.

Stapelbare dining tuinstoelen
Stapelbare dining tuinstoelen zijn, net zoals de inklapbare variant, makkelijk weg te zetten als je ze niet gebruikt. Daarnaast beschikken ze vaak over prettige armleuningen voor extra comfort. Stapelbare dining tuinstoelen zijn zeer stevig en zijn vaak makkelijk per vier, vijf en soms zelfs zes weg te zetten. Deze stoelen zijn ontzettend geschikt voor horeca terrassen, maar ook gewoon voor bij jou in je achtertuin.

Verstelbare dining tuinstoelen
Wil jij dineren in absolute luxe? Wil jij genieten van de meest comfortabele stoelen die er te krijgen zijn? Dan zijn verstelbare dining tuinstoelen echt iets voor jou. Deze dining tuinstoelen zijn verstelbaar en vaak wat groter van formaat. Wil je echt rechtop zitten tijdens het diner? Of zit je liever iets meer onderuit gezakt tijdens het natafelen? Alles is mogelijk met dit type dining tuinstoelen.

Het juist formaat dining tuinstoelen
Om de juiste maat dining tuinstoelen te kiezen is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je precies met de stoelen gaat doen. Gebruik je ze vooral om op te zitten tijdens het eten? Of zoek je juist een stoel om in het zonnetje te relaxen? Laat je jouw dining tuinstoelen altijd buiten staan onder afdekking van geschikte meubelhoezen, of berg je ze op wanneer je ze niet gebruikt? Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je precies hebt in de tuin. Je moet er immers niet aan denken om de perfecte luxe dining tuinstoelen te vinden, om er vervolgens achter te komen dat het net niet lekker past in je tuin en aan je tuintafel. Verder is het belangrijk om stoelen te kopen die goed passen bij je lengte en de lengte van andere gezinsleden. Zo is het voor lange mensen verstandig om tuinstoelen te kopen met een wat hogere rugleuning, terwijl kleinere mensen meer gebaat zijn bij stoelen die relatief wat kleiner zijn. Tot slot is het belangrijk dat de stoelen qua hoogte goed bij de tuintafel passen, je wilt natuurlijk niet dat je net niet goed bij de tafel komt, of dat de leuning van de stoel precies tegen de tafel botst, waardoor je er niet comfortabel aan kunt eten. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed test hoe de dining tuinstoelen precies zitten en dat je je laat informeren door een echte tuinmeubel specialist. Deze kan vervolgens meedenken wat goede toevoegingen zullen zijn aan de tuinmeubelen die jij al in je tuin hebt staan. Als je bijvoorbeeld een loungesets van aluminium of hout hebt en je wil graag een vorm van eenheid creëren in je tuin, is het van belang dat alles goed op elkaar aansluit.

Dutch Garden – Jouw tuinmeubel specialist
Zoals je gemerkt hebt tijdens het lezen van dit artikel zijn er een hoop keuzes te maken wanneer je een nieuwe set dining tuinstoelen gaat aanschaffen. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren door een specialist. Een prettige tuinmeubel specialist waar je altijd vakkundig geholpen wordt Dutch Garden in Naarden. Dutch Garden heeft een zeer grote showroom in Naarden waar zij een ruim assortiment aan dining tuinstoelen aanbieden. Hier is altijd wel iets voor jou te vinden, veel succes!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie